понеделник, 20 февруари 2012 г.

Блогът на Смъртта: "Между Живота и Смъртта", Глава 14


Написано от АРАГОРН на Чет, 15/09/2005 - 14:16.


Салвадор Фелипе Хасинто Дали и Доменеч, по-известен като Салвадор Дали, беше един от малкото гении по рождение.
Незнайно защо той беше избрал да се роди на една от най-невзрачните планети, в не по-малко забутания в едно кьоше на Всемира Млечен път.
„Галацидалацирибонуклеинова киселина“ /ГЦДЦРНК/ - веществото, необходимо за създаването на гении от всички раси, при него беше в повече от необходимото. /Между другото без да знае за тази съставка, Дали беше нарекъл една от картините си, рисувана през 1963г. точно така/.



ГЦДЦРНК в големи количества, както е известно на всички богове може да причини доста бели – пространствено изкривяване, обръщане хода на времето, туининг на черни дупки или пръкване на паралелна вселена /Тери,това е за теб!Smiley/.
В случая с Дали обаче, страничния ефект беше единствено в това, че хората /така се наричаше расата, населяваща родната планета на гения/ гледаха с насмешка на всичко, което той правеше и го бяха обявили за луд гений.
Известно е, че най-трудното нещо за един гений е да живее като обикновен човек. Е, точно това пък беше неизвестно на човеците.
Но какво ли може да се очаква от една раса, която откакто е създадена се чуди какъв е смисълът на човешкия живот, без да знае, че отговорът е много прост - 42? Smiley

Та Салвадор живя, твори и умря като гений. Изобщо не му пукаше от нищо. Не, че не можеше да се преструва на обикновен човек – просто беше решил, че в този си живот ще бъде самия себе си, а в някой от следващите ще се преструва на обикновен за разнообразие.
Дали си беше физически мъртъв като кютук- поне до момента, в който една луда по рождение и амбициозна до безкрай представителка на същата тази човешка раса – Аниспин, не откри начин да облече в истинска плът и кръв не само духовете на умрелите гении, но дори литературните герои, които й харесват. Дадено беше началото на свръхсекретен и успешен експеримент, наречен "Триумфът на миналото", а Дали беше един от първите възкресени хора.
В началото му беше трудно да свикне с новото си тяло – все пак духовната форма на съществуване си имаше редица предимства пред телесната: не се занимаваш с поддържане на органичния си носител, парите не те интересуват, транспорт по обясними причини също не ти трябва. А и най-голямото предимство беше, че не плащаш данъци…
Постепенно обаче той влезе в кондиция – все пак не беше сам – Гоген, Пикасо, Джон Атанасов, Еркюл Поаро и няколко други забележителни личности от различни времена му правеха компания.
Така по някое време Дали реши, че в този си живот ще бъде просто един най-обикновен…гений.
Забавляваше се по цял ден, като водеше неспирни спорове с другите /един от най-любимите му беше този за предимствата на тостера пред блондинките/ и се наслаждаваше на новите си страсти – историята, интернет-ТВ и хеви метълаSmiley.
…………………………………………………
2015 беше благодатна година – много сняг през януари и февруари, мек март, дъждовен април, а от май нататък беше направо приказка. Ранната картофена реколта беше два пъти по-голяма от миналогодишната. А дори гениите – въздържатели /какъвто беше Дали/ знаеха за какво се използват картофите на Земята през 2015.
Днес Дали се събуди рано – когато отвори очи още нямаше и 10 часа. Стана, направи си кафе, взе душ, усмихна се на отражението си в огледалото, засука световноизвестния си мустак, закуси и седна пред плазмения лаФтоп да прегледа пресата.
Така-а-аа – Паднал самолет в Непал, наводнение в Бурунди, скок на цената на силикона на Лондонската борса, убит е шефът на “Вирус”, главния секретар ГеоргеАта подава оставка два пъти за една седмица, НеСееБоб- ще ударим нелегалното разпространение на МР16-ките– нищо интересно…
Дали реши да пусне търсачката и да продължи заниманията си по история. Първо отвори плейъра и си пусна един албум на “Соната Арктика” от края на миналия век, а после отвори “Гугъл”-а и написа “цигани” “мангал” след 2005.
Едва беше натиснал клавиша и търсачката изплю двайсетина резултата, подредени по хронологичен ред, започвайки от началото на 2005г.
Дали отпи от портокаловия сок и друсайки главата си в ритъма на хеви-метъла се зачете…
15 Септември 2005г.
43 годишния циганин, бивш затворник - Бай Мангау в “Бит Брадър 2”Smiley
16 Септември 2005г.
Главко от “Бит Брадър 2”: Събудих се без гащи, а Бай Мангау ми се усмихваше.Smiley
17 Септември 2005г.
“Бит Брадър 2” пред провал – българите се оплакват, че не могат да дишат. Бай Мангау вече мисли за пачките.

19 Септември 2005г.
Мариета от “Бит Брадър 2”: Като се събудихме от къщата нямаше и следа.
Шоуто умря – да живее шоуто!
20 Септември 2005г.
Къщата и Бай Мангау – пуснати за републиканско издирване.
7 Октомври 2006г.
Цветелин Крънчев след успешна операция по смяна на пола вече се казва Цветелина, П.Азис си пада по него…
1 Януари 2006г.
Зелени карти за новия американски щат и лесен живот обещава международна корпорация…
1 Януари 2007г.
Лотарията “Зелена карта” за 58-мия американски щат, организирана от “АНИСПИН Корпорейшън” навлиза във финална фаза. Въпреки секретността на проекта до нас достигна информация, че около 2 милиарда цигани са одобрени и се подготвят да заминат в Обетованата земя…
Евреин съди “АНИСПИН Корпорейшън” за расизъм и пропуснати ползи след отказ за издаване на зелена карта…
22 Декември 2007г.
Полет на циганите до 58-мия американски щат. Останалите 2 300 000 заминават утре…
25 Декември 2007г.
Три дни след заминаването на последния кораб “АНИСПИН Корпорейшън” най-после съобщи името на новия американски щат и местонахождението му…
26 Декември 2007г.
Сатурн – новата родина за близо 3 милиарда цигани… Астрономи предупреждават, че за последната нощ са забелязали, че още два от пръстените на планетата са изчезнали…
28 Декември 2007г.
Бунтът на Хамериканците от Сатурн – искали помощи.

29 Декември 2007г.
Шефката на “АНИСПИН Корпорейшън”: Положението е под контрол. На оживелите след взрива ще предложим работа и подслон.
1 януари 2008г.
Сайдер Воленофф, назначен за губернатор на Сатурн представи пред медиите програмата за управлението си: “Който не духа не трябва да яде!”
2 януари 2008г.
Около милиард оцелели цигани работят усилено за “АНИСПИН Корпорейшън”. Енергията на сапунените мехури – енергия на бъдещето
“Хм, винаги съм си мислел, че историята се пише с кръв. Колко съм бил прав!” – каза си Дали и стана за да се разтъпче из стаята…

Ще попитате защо не Ви казах каква е разликата между Живота и Смъртта?

Ами не знам - питайте Дали!Smiley
Блог класация

Няма коментари:

Публикуване на коментар