сряда, 21 септември 2011 г.

Блогът на смъртта: "Силата на информацията 2", Глава 7


Написано от Lady Frost на Пон, 12/09/2005 - 01:38.


– Мърляч такъв, как можа да се издрайфаш върху копримената ми рокля! – това прозвуча по-скоро като зловещо просъскване отколкото като яден вик. – Дръвник! Ти въобще изтрезняваш ли някога?
Грег се въргаляше проснат на пода и едва успяваше да фокусира с поглед разярената си посетителка. Явно ракията все пак го беше хванала. Но все още парещата в стомаха му пулсираща болка му помогна да се концентрира. Заби поглед в изискани черни сандали на висок тънък ток, продължи нагоре по два дълги стройни крака, мина през къса предизвикателна рокля (безвъзратно съсипана от повърнята му) и най-накрая, след големи усилия да откъсне поглед от дълбокото деколте, стигна до небрежно разпиляна по раменете тъмночервена коса и две здраво стиснати нацупени устнички. Неубозданата му фантазия се заигра с този образ, когато внезапно му просветна кой всъщност стои пред него. Изтрезня на мига! Това беше небезизвестната Лейди Фрост.





Официално беше личната секретарка на Тери – един от най-добрите и известни адвокати на тая мизерна планета. Определено си я биваше за секретарка, но истинското призвание на Фрости беше друго. Нейното изкуство беше Смъртта или по-скоро причиняването на смър по най-различни болезнени и безболезнени начин. Имаше безупречната репутация на надежден и високо платен наемен убиец и наистина сръчни ръце, които създаваха нелеки главоблъсканици за властите и патолозите.
– Назяпа ли се, мухльо!
Грег се опита да се изправи, но краката му не го послушаха и той седна тромаво на пода.
– Какво искаш? Защо си дошла? – паниката и страха нахълтаха неканени в душата му. „Ще ме убие!”, помисли си уплашеният журналист и срцето му се сви.
- От теб мога да искам само едно… информация!
Грег се опули невярващо. Съдбата за пореден път беше пощадила мизерния му животец, какво облекчение.
- Знаеш процедурата, Фрости! – въобрази си че контролира положението.
- Знам само как мога да размажа безполезния ти мозък на отсрещната стена. Хайде Грег, стига лигавщини, идваш с мен! – хвана го за яката с неподозирана от Грег сила и го помъкна след себе си.

***
Когато Фрости влезе в клуб „Червения Дракон”, влачейки след себе си хленчещия полунадрусан журналист, видя жалка картинка. Ейс, Лирика, Твореца и Стратовариус се бяха разположили собственически в едно сепаре и се наливаха порядъчно с висококачествена картофена ракия и смучеха трева. Всъщност отдавна се бяха натряскали и надрусали и вече извършваха дейността по пиенето и напушването почти механично.
Ейс първи я забеляза.
- Оооооо! Скрежанке! – говореше силнозаваляно и неразбираемо - Направо се изненадваме, че пристигаш ти, а не Тери… Но и ти можеш да ни свършеш работа…
- На Тери лично ще му откъсна топките и ще си ги закача на елхата си за Коледа, ако на този етап припари край вас!
Колегите й по оръжие я зяпнаха в недоумение.
- Тери не е всемогъщ! Така сте се осрали, че нито той нито някой друг може да ви помогне за момента!
- Ама Фрости… – Борис направи кратка пауза за да си дръпне от цигарката – ние не сме виновни, че ни натопиха!
Фрости се ядоса и трясна с юмрук по масат.
- Я да се вземета в ръце, мизерници такива! Аз се опитвам да ви спася кожите, а вие се правите на абсолютни дебили! В момента Пентагона ви е най-малкия проблем! Не знам колко се информирани, но Блогът на Смортта отново се е активизирал! И познайте кои са целите…
- НИЕ! – викнаха послушно препилите й „колеги” без дори да я изчакат да довърши.
Фрости се наведе над масата и всички забиха поглед в деколтето й.
- А да ви светна ли, че покрай вас и аз ще загазя?
- И какво предлагаш, сладурче? – Страто най-сетне се беше окопитил и чувството на обреченост постепенно започна да го завладява отново.
Вместо отговор Лейди Фрост им „поднесе” онемелия Грег…

Блог класация

Няма коментари:

Публикуване на коментар