неделя, 22 август 2010 г.

Избор на смърт

Когато един мъж реши да умре, избира достоен начин и стри­ктно го изпълнява. Но Т. Оуш беше хермафродит и поради това все още не знаеше към каква смърт да се насочи.
Той често се представяше за жена и изнасилваше мъжете, които имаха неблагоразумието да се качат с него в стаята му. Един от потърпевшите го даде под съд и сега Оуш прекарваше дните си в затвора. Тъй като имаше доста ефектни цици и лице на мис Свят, съдията го разпредели в женското отделение с уговорката да не мисли за долната си част. Това, обаче, не попречи на две лесбийки да се сбият за Оуш, в следствие на което едната се раздели с очите си, а другата се отърва само с отхапване на лявото зърно.


Понякога при Оуш идваха пазачите. Те желаеха да задоволят именно с него половия си нагон. Бяха извратени типове. Той беше по-силен от тях и или успяваше да ги обработи, или да избяга на сигурно място. Един ден пазачите го издебнаха, нахвърлиха се отгоре му и го лишиха от тестиси.
След като излежа присъдата си, Оуш постъпи на работа в малко предприятие за производство на изкуствени цветя. Запозна се със секретарката на шефа си. Тя не знаеше нищо за него, предпола­гаше, че е от нейния пол и радушно прие поканата му за малка вечеря в неговата квартира.
***
Вмирисана и полуразложена, тя бе намерена след един месец в леглото на Оуш. Цялото й тяло бе засадено с изкуствени цветя. Следователят от отдел "Убийства", който се мислеше за корав мъж, все пак повърна върху новия си костюм. По-късно обясни на колегите си, че вероятно е ял развален бекон на закуска, но истината беше, че за пръв пък виждаше долна челюст на жена набутана в задника й.

***
Т. Оуш лежеше под голям дъб и педантично чистеше ноктите си от калта, впита по тях. Намираше се на градското сметище. Място, където не биха го търсили.
Натрапчивата мисъл за смърт прояждаше съзнанието му. От час непрекъснато се опитваше да сложи край на живота си. Започна с поглъщане на прах за пране, но получи само леко разстройство, защото прахът беше бракуван миналата седмица. Опита се да търка гърлото си о дървото, но това начинание му се видя много продължително и болезнено. Тогава прибягна до рязане на вените. Като видя цвета на кръвта си, припадна.

Той знаеше, че не трябва да живее. Беше напълно излишен. Баща му се отрече от него. Майка му се самоуби. Оуш желаеше да я последва. Беше длъжен да стори това.

***
Височината го привлече. Качи се на покрива на небостъргача, приближи до ръба му и взискателно погледна надолу. Одобри разсто­янието, което го делеше от шосето под него и се приготви за скок. Почувства, че някой го хваща за раменете. С див вик се изтръгна от хватката. Залитна и падна. Главата му се удари силно в бетонния ръб на покрива и се разцепи. Съдържанието й полетя надолу.
Мозъкът се разплу близо до бордюра. Мощни струи вода го повлякоха към канала. Шофьорът на цистерната беше сръбнал с приятели и не забеляза сивата пихтия, която се наби в грайферите на гумите.
Блог класация

Няма коментари:

Публикуване на коментар