понеделник, 12 март 2012 г.

Блогът на смъртта: "Нашествието на бръмбарите" глава 17


Написано от morli на Съб, 17/09/2005 - 18:19.

- Трябва да направим нещо, господа! - Иван Николаевич Мужик Корен погледна авторитетно колегите си и лисна ново канче вода върху нажеженитедо червено камъни на печката.
Останалите го гледаха тъпо, без да проговорят. Проточилата се вече пети ден среща на босовете на руската мафия беше излязла от фазата „мащабен запой” и всеки от участниците в нея се притесняваше от поне две неща – че няма да издържи още дълго на мощното препиване и преяждане и че другите ще усетят слабостта му. Затова мълчаха и бяха оставили почти цялата инвициатива на Мужик Корен – единственият, който все още беше в състояние да поема водка и мезета и да взема решения.



- Трябва да направим нещо, за да приключим цялата тази картофена простотия! – продължи Иван Николаевич – оставихме блядовете от „АНИСПИН” да превърнат света в място без водка, без вино, без портвайн, изобщо – в някаква гадост, в която не можеш нито да печелиш, нито да се напиеш като в добрите стари времена.
АНИСПИН и ЦРУ ни изхвърлиха от Америка, от българи и албанци не можем да си покажем носа в Европа, а откакто Путин продаде Байконур на американците и в космоса не можем да припарим.
- И кво предлагаш – измуча с мътен поглед водачът на Одеската групировка Мурзилка
- Предлагам… като начало да унищожим картофите. Да ги оставим без суровина, пък после те сами ще се сдухат!
Останалите, забравили за миг похмельето ококориха очи към Мужик Корен. Идеята да изтриеш от лицето на земята всичките картофи им се струвашеи абсурдна и те бяха почти убедени, че изглеждащия свеж като краставичка Иван Николаевич всъщност е ударен от тежък делириум тременс.
- И като съсипеш всички картофени складове кво, ще се родят нови! – избоботи Мурзилка.
- Идиот, не складовете, насажденията ще унищожим. Завинаги – отговори Мужик Корен, метна чаша водка в гърлото си и се пресегна към ведрото с кисело зеле
- Момчета, Ваня е прав! – водачът на Задуралската групировка Шлемник Байкалски явно беше осъзнал идеята на колегата си – ако унищожим картофите по някакъв научен начин, така, че да изчезнат завинаги, народът, ще не ще, ще се върне към традиционните варианти за напиване и ние отново м каймака! Ако прибавим към това и една по-добра PR-кампания “Да възстановим водката – най-добър приятел на човека” ще сме велики! Само че как да стане…
- С бръмбари.
- ?????
- Колорадски бръмбари. Генномодифицирани в нашите военни лаборатории още по време на Студената война. За известно време проектът беше замразен, време е да го притоплим – заразказва явно предварително подготвения си план Иван Николаевич Мужик Корен – ще произведем повечко от гадинките, ще ги опаковаме подходящо и ще ги предадем на българите, сега те са специалистите по гадни номера, пък и открай време са умирали от кеф да ни вършат мръсната работа. И този път ще етане така, срещу заплашване, естествено.
- Имаш ли представа кого да търсим?
- Онази гадина Аурин изчезна от хоризонта, но ще го открием, където и да е. Той е свястно момче, работи чисто, безшумно и мащабно. А понеже става дума за цяла диверсионна операция, ще потърсим и бившия главсек на вътрешното им министерство Георге Ата, или както там се казваше. Той, да знаете, е мръсник от класа, чувал съм за него само хубави неща. Мисля, че преди години Солнцевската група работеше с него. Това е. В заключение, мисля че е редно най-младия от нас да се заеме с установяването на контакт и възлагането на поръчката. Поручик Ржевски, пиленце, ти си на ход!
И се почна.
Седмица по-късно на ЖП-линията, пресичаща района на Ополе, близо до Брзжмишов, в ной-големите полски картофени полета стана инцидент. Дерайлира мотриса. Загинаха 12 човека. И никой не обърна внимание на кошницата на смачканата между буферите 75-годишна бабичка, от която изпълзяха дребни, невзрачни на вид буболечки.
Горе-долу по същото време, на две места в България – край Самоков и в района на Смолян два отбора от по трийсетина чевръсти момчета с пушки “Драгунов TTL 1000” отстреляха пазачите на картофените насаждения и разпръснаха из полето съдържанието на няколко кафяви торби с надпис “ОСТОРОЖНО! НЕ ПРИМЕНЯТЬ НА ТЕРИТОРИИ СОВЕТСКОГО СОЮЗА И БРАТСКИХ ГОСУДАРСТВ!”
В Апалачите в САЩ, района на Оверн, Франция, планините на Шотландия, изобщо, навсякъде тайнствените /и много гладни/ бръмбари се разпространяваха с бясна скорост. Съвсем скоро специалистите по растителна защита признаха, че противодействие срещу генномодифицирания колорадски бръмбар няма и не може да бъде разработено в близките 10 години. След това експертите от Върховния комисариат на ООН по храните обявиха, че през следващата / и всички следващи/ години картофена реколта няма да има и се напиха от мъка.
Кризата избухна, точно както беше планирано. Цената на картофите на световните борси подскочи бясно нагоре, повличайки след себе сии инфлационните индекси в големите държави. Картофената ракия изчезна от всички видове пазари заради презапасяване и в големите градове избухнаха жадни бунтове. Народът сякаш побесня и излезе по улиците. Строяха се барикади, палеха се автомобили, а лозунгът “Върнете ни пиячката” обедини, този път наистина пролетариите от целия свят.
Правителствата започнаха масово да отменят забраните за употреба на традиционен алкохол. Напрежението между тях и “АНИСПИН” корп. нарастна неимоверно.
Президентът на Русия внезапно изтрезня, припомни си, че преди години е отменил държавния монопол върху спирта и се застреля в главата.
На два от етажите в централата на АНИСПИН” обаче нямаше паника. На горния екип от социолози и юристи вече обсъждаше какви възможности за отмяна на отмяната има.
На долния три работни групи от химици правеха опити с дестилационни инсталации, в които варяха ферментирала каша от водорасли и соя. Бяха решили, че това са единствените биопродукти, съществуващи в достатъчно големи количества, за да заменят отишлите в историята картофи.
Успехът обаче беше още далече.
Блог класация

1 коментар:

  1. Много добре започва разказът...."- Трябва да направим нещо, господа! "Доста оптимистично и с надежда.

    ОтговорИзтриване