понеделник, 5 септември 2011 г.

Блогът на Смъртта: "Lady in Red" - Глава 6


Написано от Lady in red на Нед, 11/09/2005 - 16:59.

В същото време на двадесет метра под земята Лейди ин ред - дама, която се занимава с един от тъмните бизнеси, а именно трафик на хора,сутеньорство и съдържател на един от най-елитните и посещавани сутерени, а именно "Ъндърграунд" - се опитваше да разнищи инцидента с онзи публичен дом на ъгъла до Борис.
На нея и се виждаше много мътна тази история с плъховете. Направо я побиваха тръпки, като си помислеше, че следващият инцидент може да се случи именно на нея.
Тя беше твърде млада и бизнесът и вървеше отлично. Нейни постоянни клиенти бяха Борис, Стратовариус и Ейс Коук.



Трябваше да предприеме нещо. Неможеше да остави това така.
За целта чаровната дама в червно се запъти към една от лабораториите на "Ъндърграунд". Включи ПС-то си, изрови телефона на Ейс Коук и запчна настоятелно да го търси. След няколко неуспешни опита, Ейс все пак отговори:
- Лейди, захарче! На какво дължа това удоволствие? - промълви Ейс, изпускайки от устата си гъст облак дим. Той предварително знаеше, кой го търси, защото ползваха мобилни телефони.
- Ейс, приятелче, слушай! Тази история с бардака на ъгъла срещу вас ми се вижда доста подозрителна. Знаеш ли нещо по въпроса? Ще ти бъда страшно благодарна, ако ми помогнеш. Знай, че винаги съм на твоите услуги!
Ейс неможеше да й откаже. Та нали при нея вече толкова време ходи да разпуска.
Тъкмо устните му щеха да промълвят "Нямай грижи лейди! и онзи странно изфабрикуван лаптоп отново се включи.
На монитора с размазан шрифт, едва се четеше:
ВНИМАВАЙ С КОГО СЕ СЪЮЗЯВАШ!
Непосредствено след което изскочи снимка на голо маце, с множество прободни рани и пресни белези от фасове гасени по кожата й.
Коук пусна слушалката и всмукна дълбоко от любимите си ванилиеви пури.
Ейс разпозна момичето. Беше една от предпочитаните му компаньонки в сутерена "Ъндърграунд". Разпозна и фасовете - бяха от концерна "АНИСПИН", а на слушалката Лейди ин ред недоумяваше:
- Ейс! Ейс, там ли си? Какво става? …



Блог класация

8 коментара:

  1. много хубаво казано и написано, поздрави и до скоро, приятен ден

    ОтговорИзтриване
  2. Много увлекателна история! Падам си по подобни сюжети за подземния свят.

    ОтговорИзтриване
  3. И историята и стила ти на писане са хубави, продължавай да се развиваш в тази посока!

    ОтговорИзтриване
  4. Поздравления за така добре написаната история. Беше ми изключително приятно докато я четях.Стилът страшно много ми допадна, ще очаквам и други публикации от теб в този сайт, надявам се да са още много.Изречението "Трябваше да предприеме нещо. Не можеше да остави това така", ми допадна, наистина не бива да се оставят така нещата, трябва да ма действие и решение на проблемите по принцип.Доста жени, да не кажа повече изпадат в ужас от плъхове. Доста добра идея за текст отново ще кажа поздравления.

    ОтговорИзтриване
  5. За огромно наше съжаление този бизнес на трафик на хора продължава и едва ли ще може да се спре!Какви сме жестоки да печелим чрез продажба на своите събратя.Статията е страхотна и задава много важни въпроси.Хубаво е казано "Трябваше да предприеме нещо. Не можеше да остави това така."не бива да спираме да действаме и да правим това което е редно.Определено по голямата част от женският пол ги е страх от мишки пък да не говорим вече за тези плъхове,които могат и да нападат, ако се почувстват застрашени.

    ОтговорИзтриване
  6. Поздравления за хубавият и дорбе написан текст. Тази част "Ейс, приятелче, слушай! Тази история с бардака на ъгъла срещу вас ми се вижда доста подозрителна. Знаеш ли нещо по въпроса? Ще ти бъда страшно благодарна, ако ми помогнеш. Знай, че винаги съм на твоите услуги! Ейс неможеше да й откаже. Та нали при нея вече толкова време ходи да разпуска. Тъкмо устните му щеха да промълвят "Нямай грижи лейди" показва живота на една по голяма част от младежта в днешно време. От какво се интересуват и какви са техните цели.Продължавай да пишеш и да споделяш с нас.

    ОтговорИзтриване
  7. Честно казано ми харесва начина и стилът ни на писане. Блога е добре направен и винаги намирам по нещо любопитно в него, тази част..."Ейс неможеше да й откаже. Та нали при нея вече толкова време ходи да разпуска. Тъкмо устните му щеха да промълвят "Нямай грижи лейди! и онзи странно изфабрикуван лаптоп отново се включи. На монитора с размазан шрифт, едва се четеше: ВНИМАВАЙ С КОГО СЕ СЪЮЗЯВАШ!" Има хора на които просто не можем да откажем независимо какво искат от нас, а това изречение на края е страхотно, за това по-добре сам от колкото в неправилният съюз.

    ОтговорИзтриване
  8. Точно така, трябва да се действа, а не да се чака...." Трябваше да предприеме нещо. Неможеше да остави това така. За целта чаровната дама в червно се запъти към една от лабораториите на "Ъндърграунд". Включи ПС-то си, изрови телефона на Ейс Коук и запчна настоятелно да го търси. След няколко неуспешни опита, ... Той предварително знаеше, кой го търси, защото ползваха мобилни телефони." добре че са телефоните понякога, така сме свикнали с тях, че не знам ако ни ги забранят как бихме живели.

    ОтговорИзтриване