вторник, 24 май 2011 г.

Аман от лицемерие! Или оставете пушачите намира, или обявете тютюна извън закона

Повдигам отново въпроса, не за друго, а защото ми дойде до гуша от европейското - респективно българското лицемерие по отношение на тютюнопушенето. То не са кампании, не са глоби, не са предупреждения за здравето на пушачите...
Коронният номер е създаването на предпоставки хората да се делят на пушачи и непушачи, като вторите трябва задължително да бъдат изкарани по-низша каста. Нещо като цепенето на граждани и селяни, например...
Въобще - маса пари се пръскат за глупости, като всичко може да е много просто и ясно. Но, изглежда, на никой не му стиска да предприеме няколко елементарни действия.
Ето малко безплатно ноу-хау.

Вариант 1: Подобно на марихуаната и редица други наркотици, държавите просто трябва да обявят тютюна извън закона. Който пуши - здрави глоби, а после в панделата. Който произвежда тютюн - направо в дранголника. Просто и ясно.

Вариант 2: Вместо няколко гения да сътворяват прочувствени фрази за това колко не е полезно тютюнопушенето и как пушачите вредят не само на себе си, но и на околните, да бъде измислен начин тютюнът да бъде заменен с нещо друго, което хем да е полезно, хем да е евтино. Сигурен съм, че има начин това да стане.

Всичко останало е лицемерие, приятели и съседи.
Блог класация

Няма коментари:

Публикуване на коментар