вторник, 14 септември 2010 г.

Намалете данъците на пушачите!

Стана безпощадно ясно - Пушачите са основният стълб на държавата. Кабинетът, начело с безстрашния пожарникар Борисов, разчита предимно на тях, за да пълни бюджета. Е, не е ли редно да се намалят данъците на Пушачите - стожерите на българската икономика? Две са основните причини за това:

1. Пушачът купува поне една кутия цигари на ден, от които поне 3 кинта отиват директно в хазната, под формата на акцизи, ДДС и прочее
2. Както справедливо е отбелязано на някои тютюневи продукти: "Пушачите умират по-млади", което означава, че няма да доживеят до пенкия. Което ще рече, че парите им от пенсионни, здравни и т.н. осигуровки остават в държавата. 

Е не е ли това келепир, не е ли Пушачът пич?
Негово Величество Пушачът работи за държавата. Той е безкористен и принципен човек. Затова - нека му намалим данъците. Така той ще пуши повече, ще умре още по-млад, а държавата ще има пари.
Та, Бойко и останалата свлоч, вземете да предприемете тази стъпка. Така и така мразите българската икономика и пет пари не давате за нейното развитие. След като ви харесва да пълните хазницата и гушите си предимно с акцизи и ДДС (то се видя, че само това умеете), поне ударете финансово рамо на пушачите (може и на пиячите -за тях важи същото като за пушачите). Иначе ще е по-добре да изчезнете по същия начин, по който си отива цигарения дим. Неприятната миризма след него поне трае по-малко.
Блог класация

Няма коментари:

Публикуване на коментар